FITweb

Reklama

ZPĚT

Dobré ráno s dobrou snídaní

Brzké vstávání nemá většina z nás příliš v lásce a snídani skoro všichni šidí. Jak to mají ti, kteří mají dobré ráno v popisu práce? Zeptali jsme se Moniky Brindzákové a Honzy Musila, moderátorů Dobrého rána ČT Brno.

Jste ranní ptáčata, nebo sovy? MONIKA: Já jsem sova. Probudit se mi nedělá problém, ale když nepracuju a nemusím vstávat, tak si ráda pospím déle.
HONZA: Já jsem naopak skřivan. Ke vstávání vlastně ani nepotřebuju budík. Nemám se vstáváním problém. I když je pravda, že spát chodím taky docela pozdě.
MONIKA: Tak potom seš ale sova?
HONZA: No, zřejmě budu obojí, zkrátka spím tak čtyři hodiny denně, a to mi stačí.

V kolik hodin obvykle vstáváte? HONZA: Kolem šesté a někdy i před šestou.
MONIKA: Já, když se nerozhodnu být hodná maminka a nedělám dětem před sedmou hodinou snídani a svačinu do školy, tak si ráda přispím a vstávám až kolem desáté hodiny. Vlastně spím i za Honzu :o)
A v kolik vstáváte, když máte zrovna vysílací týden a moderujete Dobré ráno? HONZA: Vstávám asi ve čtyři. Vzhledem k tomu, že bydlím hned vedle televize, tak svoje ranní činnosti omezím na základní hygienu, obléknu se a jdu tak na půlhodinovou procházku se svými třemi pejsky. Pak mířím rovnou do televize.
MONIKA: Já v televizi musím být kvůli líčení mezi prvními, takže vstávám, jak nejpozději to pro mě jde, a to je ve čtvrt na pět.

Jak byste popsali to svoje televizní Dobré ráno? HONZA: Je to veselý a pohodový pořad pro začátek dne.
MONIKA: V tomhle s Honzou souhlasím.
HONZA: Navíc u takového ranního pořadu hodně záleží na štábu. Ten dělá tu pohodu, to zázemí.
MONIKA: Jsme rádi, když nám kolegové řeknou, že si berou schválně směnu na Dobré ráno.

Myslím, že je i na obrazovce vidět, jak si vy dva skvěle rozumíte. MONIKA: To je pravda, shodujeme se, slyšíme na sebe, rádi se smějeme a těší nás, že lidi vidí, že se na nás ta pohoda odráží.
HONZA: I když, Monika je na obrazovce ta zodpovědnější a já jsem ten, který si dělá legraci, občas i z ní.
MONIKA: Kdo má smysl pro humor, tak pochopí, že se máme rádi :o)

Prozraďte, jak je to s vaší snídaní? Stíháte vůbec snídat, když vstáváte takhle brzy ráno do Dobrého rána? HONZA: Snídáme až po vysílání. Chodíme do takové restaurace, které říkáme vajíčkárna. Každý den ráno po vysílání si tam totiž dáváme vajíčka. Buď hemenex, nebo vejce do skla. MONIKA: Před vysíláním si dáme tak maximálně čaj nebo kávu a nějakou malou sušenku. Ale s plným břichem zaplácnutým třeba koblihou nebo koláčem by se nám špatně pracovalo. I když je pravda, že občas nám někdo v Dobrém ránu uvaří, tak to pak ochutnáváme.
HONZA: Tak to pak máme třeba i steak, ale je nás na něj asi dvanáct :o) Těší se na něj totiž všichni ze štábu.

A jak snídáte doma? HONZA: Já mám rád bohaté snídaně. Protože vstávám brzy, udělám si na ně i čas. Mám rád takové ty placaté chleby, lisované, celozrnné se slunečnicovými semínky a různými jinými zrníčky, k tomu hodně zeleniny, sýry, müsli, jogurt. Doma si vlastně vůbec nedělám vajíčka a nemusím ani šunku.
MONIKA: Já kromě Dobrého rána vstávám také ještě do rozhlasu, a to si dávám opět jen velkou kávu nebo čaj. Takže snídám až po deváté. No, a těch pár dnů, kdy se můžu vyspat, vstávám pozdě, a to už většinou vařím pro děti. Obědvám s dcerou, takže snídani spíš ošidím a rovnou obědvám. Když se ale k snídani dostanu, tak mám ráda sladkou – kafe a bábovku nebo koláč.

A jakou denní dobu vlastně máte rádi? HONZA: Miluju rána i večery. To je denní doba, kterou si můžu vychutnat. Přes den je to příliš hektické.
MONIKA: Já to mám podle toho, co mě ten den čeká. Když vysíláme v Dobrém ránu, tak se těším na zajímavého hosta, kterého tam budeme mít, někdy odpoledne se můžu těšit na něco hezkého, co mě čeká. Otázka pro mě je, s kým ten čas či denní dobu strávím :o)

21.11.2017 10:29 | Petra Lamschová, Foto: Daniel Sklenář

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.