ZPĚT

Citronový rýžový nákyp s meruňkami

kategorie: teplé sladké pokrmy

recept je určen pro 4 osoby

doba přípravy je asi 60 minut

Ingredience:
130 g dlouhozrnné rýže, strouhaná kůra z 1 citronu, 50 g cukru, 500 ml mléka, 2 vejce, 4 lžíce světlého sirupu, 1 kompot z půlených meruněk (425 ml), tuk na vymazání formy, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru, 1 lžička moučkového cukru Příprava:

Rýži, citronovou kůru a cukr dáme do mléka, uvedeme do varu a za častého míchání uvaříme doměkka.

U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme a smícháme s 2-3 lžícemi horké rýže. Přidáme sirup. Směs vmícháme do mléčné rýže a nádobu sejmeme z plotny. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme dotuha a sníh opatrně vmícháme do rýže.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Kompotové meruňky necháme na sítu dobře okapat. Poté smícháme s rýžovou kaší. Těsto dáme do dobře vymaštěné zapékací formy, posypeme skořicí a cukrem. Pečeme asi 40 min. Hotový pokrm ještě pocukrujeme a podáváme teplý.

28.1.2009 15:30 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.