Ingredience:
(přísady na 6 porcí)
(cca 360 kcal na jeden kousek) na těsto:
1 kostka droždí
400 g pšeničné mouky (možno i tmavou)
1 lžička mořské soli
1 lžička olivového oleje
trochu másla na vymazání plechu
na oblohu:
3 červené papriky 200 g žampionů 1 mladá cibule 1 lžíce vegetariánského zeleninového vývaru (instantní prášek) 2 lžičky sekaného oregana 100 g vypeckovaných oliv 200 g sýra 1 větvička majoránky Příprava:
Droždí rozmícháme se 1 l teplé vody a polovinou mouky na přípravu těsta. Necháme na teplém místě 20-25 minut kynout. Nakonec přidáme zbývající mouku, sůl, olej a vše pořádně prohněteme na vláčné těsto.
Plech vymastíme máslem, položíme na něj těsto, propícháme vidličkou, přikryjeme jej a necháme na teplém místě kynout asi 20 min. Předhřejeme troubu na 200 °C.
Mezitím očistíme a omyjeme papriku, žampiony a cibuli, vše nakrájíme na jemné proužky nebo plátky. Zeleninu podusíme na oleji a ochutíme vývarem a oreganem. Spolu s olivami ji rozdělíme na těsto, přidáme sýr a posypeme majoránkou. Pečeme při střední teplotě asi 25 min.
28.1.2009 15:29 |
NAHORU