ZPĚT

Fondán z hořké čokolády

4 PORCE

SUROVINY

400 gramů hořké čokolády (70 a více %), 5–7 cl koňaku, 8 vajec, 4 kopečky zmrzliny, 4 kávové lžičky rozpustné kávy

POSTUP

Čokoládu nalámejte na kousíčky, nasypte do hrnce, uvařte půl šálku silné kávy a nalijte ji spolu s koňakem do hrnce a pomalu vařte, až získáte krémovitou hmotu. Žloutky oddělte a dejte do mísy, z bílků ušlehejte sníh. Rozpuštěnou čokoládu nalijte do salátové mísy, kde jsou již žloutky a rozmíchejte, pak přidejte ke sněhu z bílků a promíchejte, až bude směs konzistentní. Pěnu vlijte do máslem vymazané formy, pečte při střední teplotě 30 až 40 minut. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny.

1 porce:

3178 kJ/756 kcal
18,4 g bílkovin
65,8 g sacharidů
45,2 g tuků

28.1.2009 14:54 | Mgr. Pavel Suchánek a Pavla Maříková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.