ZPĚT

Slaný koláč s tuňákem

4 PORCE

SUROVINY

8 vajec, 200 gramů drceného tuňáka, 40 cl smetany, 3 polévkové lžíce strouhaného parmazánu, olivový olej, polévková lžíce sekané petrželky, 1 lžíce sekané bazalky, 2 kávové lžičky rajského protlaku, 100 gramů strouhaného eidamu, sůl, pepř, kajenský pepř

POSTUP

Vajíčka ušlehejte, přidejte smetanu, petrželku, zředěný rajský protlak, sůl, pepř. Tuňáka nechte okapat, do zapékací mísy vymazané olejem nalijte polovinu směsi, osmahněte rozmačkaného tuňáka a zalijte zbytkem směsi. Pomalu pečte 40–45 minut. Vyjměte z trouby, posypte strouhaným sýrem, bazalkou a mletým pepřem a ještě několik minut pečte, až koláč zhnědne.

1 porce:

3056 kJ/727 kcal
36 g bílkovin
5 g sacharidů
62,7 g tuků

28.1.2009 14:53 | Mgr. Pavel Suchánek a Pavla Maříková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.