ZPĚT

Tatarský biftek z lilků

4 PORCE

SUROVINY

800 gramů lilků, 250 gramů rajských jablek, mladé bílé cibulky, 2 rozmačkané stroužky česneku, 4 sušené švestky, olivový olej, šťáva z jednoho citronu, 3 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce kerblíku, sůl, pepř, kajenský pepř

POSTUP

Lilky omyjte, nakrájejte na poloviny, povařte v páře, pak je nechte vychladnout, rajčata oloupejte, zbavte jadérek, dužinu rozmačkejte, nechte okapat, oloupejte cibuli, nakrájejte na plátky, osmahněte na olivovém oleji, švestky vypeckujte a nakrájejte na drobné kousky, půlky lilků nakrájejte na proužky, osmahněte na olivovém oleji, přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem, oloupejte lilky – co nejvíce dužiny nakrájejte na malé kousky a nechte okapat. Smíchejte všechny ingredience, zakapejte olivovým olejem, dochuťte, vložte na misky, nechte v lednici odležet 2 hodiny.

1 porce:

674 kJ/160,5 kcal
3,6 g bílkovin
25,9 g sacharidů
5,7 g tuků

28.1.2009 14:43 | Mgr. Pavel Suchánek a Pavla Maříková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.