ZPĚT

Tuňákový nákyp s pórkovou omáčkou

4 PORCE

SUROVINY

200 gramů konzervovaného tuňáka, 200 gramů smetany light, 4 vejce, 2 polévkové lžíce sekané petrželky Omáčka: 4 vnitřky pórku, 200 gramů smetany light, olivový olej, sůl, pepř

POSTUP

Vymažte formu, rozmixujte tuňáka, ušlehejte vajíčka a se smetanou přidejte k tuňákovi. Nalijte do formy a dejte péct asi na 35 minut. Na pórkovou omáčku omyjte pórky, vnitřky pomalu poduste na olivovém oleji, osolte, opepřete a 20 minut nechte odstát. Rozmixujte, přidejte smetanu a pak pomalu ohřejte. Ještě teplý nákyp podávejte s omáčkou.

1 porce:

1334 kJ/317kcal
22 g bílkovin
6,6 g sacharidů
22,8 g tuků

Tip:

Quiche jsou velmi oblíbené slané koláče, které se jí především ve Francii. U nás je dostanete v dobrých pekařstvích nebo restauracích. Pro Montignacovu dietu se hodí například brokolicový nebo špenátový quiche. Pokud budete chtít quiche odlehčit, použijte jen 4 celá vejce a ze zbytku vajec pouze bílky.

28.1.2009 14:32 | Mgr. Pavel Suchánek a Pavla Maříková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.