ZPĚT

Pečená makrela

SUROVINY:
150 g filé z makrely 1/2 citronu pepř 2 čajové lžičky bylinek (bazalka, oregano, tymián) 150 g mrkve 1 cibule 1 menší okurka mořská sůl POSTUP:

Pečicí papír namočíme ve vodě a položíme na pečicí plech. Ukrojíme 2 plátky citronu, makrelové filé opláchneme, osušíme, rozprostřeme na pečicí papír, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme pepřem a kořením.

Pečeme v troubě (elektrická 200 °C, plynová st. 4, horkovzdušná 180 °C) asi 12–15 minut. Mrkev, cibuli a česnek pokrájíme na plátky a vložíme do zeleninového vývaru, necháme vařit 2–3 minuty. Přidáme plátky okurky a bylinky, vaříme dalších 8 minut. Upečenou makrelu posypeme mořskou solí a servírujeme s vařenou zeleninou.

Nutriční hodnoty:

1365 kJ/325 kcal
Bílkoviny: 28,7 g
Sacharidy: 27 g
Tuky: 16 g

28.1.2009 14:24 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.