ZPĚT

Kapustové závitky plněné čočkou a olivami

PRO 4 OSOBY

SUROVINY:
1 menší hlávka kapusty 400 g řapíkatého celeru 1 cibule 100 g černých oliv bez pecek 100 g červené čočky 4 polévkové lžíce kadeřavé petrželky jedlá sůl s jodem mletý pepř černý 3 polévkové lžíce oleje z dýňových semínek POSTUP:

Předehřejeme si pečicí troubu (elektrickou na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. a plynovou nastavíme na stupeň 4). Kapustu očistíme, vnější listy odstraníme. Z hlávky odebereme 8 listů, které blanšírujeme a necháme okapat. Celer, cibuli a olivy zbavíme nejedlých částí a vše najemno umeleme. Ke směsi přisypeme čočku, podlijeme trochou vody a 7 minut povaříme. Listy kapusty naplníme povařenou směsí, pevně zavineme a roládky upevníme párátky, vložíme do nákypové formy, přidáme asi 4 polévkové lžíce vody a necháme dusit přibližně 20 minut. Hotové závitky pokapeme olejem z dýňových semínek.

1 porce 1512 kJ/360 kcal
8 g bílkovin
10 g tuků
28 g sacharidů

28.1.2009 14:00 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.