ZPĚT

ZELENÝ TYP

Jídelníček

HLAVNÍ JÍDLO : SALÁT S TUŇÁKEM

PRO 4 OSOBY

SUROVINY
120 g zelených fazolek, 4 uvařená vejce, 4 50 g brambor, 350g steak z tuňáka,1 ledový salát, 200 g cherry rajčátek, 180g salátová okurka, sůl, pepř Zálivka : 1 stroužek česneku, 1 a 1/ 2 lžičky hořčice, 2 lžičky citronové šťávy, 2 lžíce bazalky, 6 lžic olivového oleje, sůl POSTUP

Fazolky přepůlíme. Brambory uvaříme doměkka, 3 minuty před koncem doby varu přidáme fazolky. Vodu slijeme a brambory i fazolky ochladíme studenou vodou, necháme dobře okapat a odložíme . Tuňáka omyjeme, osušíme a potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na pánvičce opečeme maso po obou stranách. V misce ušleháme česnek, hořčici, citronovou šťávu, bazalku, sůl, pepř, olej.

Salát natrháme na kousky, rozdělíme na talíře, navrstvíme brambory, fazolky, cherry rajčátka, okurku a nakrájená vejce . Navrch položíme porci tuňáka a přelijeme zálivkou .

1 porce Bílkoviny: 26,3 g
Tuky: 30,35 g
Sacharidy: 25 g

SNÍDANĚ JAHODOVÉ CORNFLAKES

PRO 2 OSOBY

SUROVINY
250 g nízkotučného tvarohu, 200 g jahod, 60 g cornflakes, mléko podle potřeby, med POSTUP

Tvaroh rozšleháme s mlékem. Pak omyjeme jahody, nakrájíme je, přidáme do tvarohu, osladíme medem. Dáme do mističek, posypeme lupínky.

1 porce: 1001,5 kJ / 238,4 kcal
Bílkoviny: 10,8 g Tuky: 0, 85 g
Sacharidy: 50,4 g

28.1.2009 14:58 | aktualizováno 21.12.2009 15:55 | Julie Zákostelecká

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.