Horký jablkový strouhánek
Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle. Příprava těsta - velice jednoduché. V míse smícháme… více o Horký jablkový strouhánek
Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.… více o Berlínské řezy
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do… více o Fešácká buchta
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu… více o Boršč podle Mačingové
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou… více o Obložené vejce
Mouku dáme do mísy, přidáme kypřící prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt.… více o Stracciatella bábovka
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme… více o Tyčinky z nivy