ZPĚT

Kuře na citronech

Suroviny:
1 kuře, 2 citrony, sůl, pepř (toho raději méně), 250 ml vývaru, 1 kg brambor, 4 snítky šalvěje, 2 stroužky česneku, 125 ml bílého vína Postup:

Citrony pečlivě omyjeme a nakrájíme na půlky, čtvrtky i kolečka. Kuře očistíme, omyjeme a osolíme. Pak ho položíme do vymaštěného pekáče a obložíme citrony. Podlijeme polovinou vývaru a přikryté dáme do vyhřáté trouby (200 °C). Pečeme asi 30 minut. Občas podlijeme šťávou, případně dolijeme vývar.

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kousky. Opereme šalvěj a otrháme lístky. Oloupeme česnek a nasekáme ho. Brambory narovnáme kolem kuřete. Proložíme je lístky šalvěje a posypeme česnekem. Dolijeme zbytek vývaru a pečeme ještě asi 60 minut. Před podáváním kuře naporcujeme.

Tip: Podávejte s hlávkovým salátem nebo zeleninovou oblohou. Saláty

28.1.2009 13:51 | Dana Čermáková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.