ZPĚT

Vánoční punč

INGREDIENCE:
1/8 l šťávy z černého rybízu, 2 ks pomerančové kůry, 1 citron, 1 ks hřebíčku, 2 ks celé skořice, 4 tobolky kardamonu, 1/4 l červeného vína, 1/8 l koňaku, cukr, rozinky bez pecek, oloupané mandle POSTUP:

Šťávu z černého rybízu nalijeme do hrnce a rozředíme 1/4 l vody. Přidáme pomerančovou kůru, plátky citronu a ostatní koření, necháme 5 minut mírně vařit.

Přidáme víno a koňak, ale nevaříme. Osladíme podle chuti a procedíme. Punč se podává horký a protože se dolévá, horký ho také udržujeme. Můžeme ozdobit plátky pomeranče.

Tip: Do sklenic s punčem můžeme přidat spařené rozinky a mandle. Co ještě můžete ve Švédsku ochutnat:

* tresku s bílou omáčkou

* speciální švédské perníčky

* rýžovou kaši s mandlí pro štěstí

EXTRA TIP: Horký punč chutná nejvíce především v zimě, po dlouhé procházce v mrazivém počasí.

28.1.2009 13:50 | Petra Lamschová

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.