ZPĚT

Losos s křenovu omáčkou

FINSKO

INGREDIENCE:

4 plátky lososa po 180 g, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, 20 g másla, 400 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce strouhaného křenu, 3 lžíce sekané petrželky

POSTUP:

Plátky lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

Osolíme, opepříme. Žáruvzdornou nádobu vymažeme máslem a rybu do ní poskládáme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozmícháme smetanu, žloutky, křen a petrželku. Rybu zalijeme a pečeme dozlatova 15 minut.

Tip: Podáváme přelité lehkou omáčkou z jogurtu a kopru s petrželkou. Zdobíme plátky pomeranče.

Co ještě můžete ve Finsku ochutnat:

* obložené mísy nebo šunku s hořčicí

* mrkev s brambory a hráškem

* houbový salát nebo salát z červených fazolí

EXTRA TIP: Toto jídlo patří na vánoční stůl především v moderních rodinách, které mají rády zdravou stravu.

28.1.2009 13:49 | Petra Lamschová

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.