ZPĚT

Vepřové s rajčaty a mořskými plody

NORSKO

INGREDIENCE:

500 g libového vepřového masa, 2 stroužky česneku, 3 cibule šalotky, 3 lžíce sójové omáčky, 3 jarní cibule, olej, 4 lžíce hnědého cukru, 3 dl ananasové šťávy, 250 g mořských plodů, 3 rajčata, 2 lžičky najemno nakrájeného zázvoru, 2 červené chilli papričky

POSTUP:

Maso nakrájíme na nudličky, česnek, šalotku a jarní cibuli nakrájíme najemno a přidáme k masu. Vmícháme sójovou omáčku a v této marinádě necháme maso asi 30 minut stát. Na pánev nalijeme olej a přidáme cukr, opatrně zahřejeme. Když cukr začne hnědnout, vyndáme maso z marinády a vložíme ho na pánev.

Osmažíme dozlatova. Přidáme ananasovou šťávu a dusíme asi 30 minut. Z chilli papriček odstraníme vnitřek a nakrájíme je najemno. Spolu se zázvorem pak vložíme do marinády. Přidáme mořské plody. V jiné pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme mořské plody s marinádou, k nim také přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a promícháme. Počkáme, dokud vše nezačne na okrajích zlátnout. Maso s mořskou směsí a rajčaty smícháme.

Tip: Podáváme s rýží.

Co ještě můžete v Norsku ochutnat:

* tresku nebo platýze

* bělokura s ostružinovým kompotem

* moruše s cukrem a šlehačkou

EXTRA TIP: Tomuto vánočnímu norskému pokrmu se říká Soin med Reker.

28.1.2009 13:49 | Petra Lamschová

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.