ZPĚT

Kolik to má kalorií aneb namíchejte si své müsli

K snídani, svačině nebo jako zdravý pamlsek k televizi může sloužit müsli. Záleží čistě jen na vás, jak si ho namícháte, dbejte však na zásady zdravé výživy a zbytečně neshromažďujte energii.

Kiwi - 44 kJ/10 kcal v 10 g
Špaldové vločky - 146 kJ/35 kcal v 10 g
Ječné vločky - 150 kJ/36 kcal v 10 g
Maliny - 90 kJ/21 kcal v 10 g
Jahody - 120 kJ/29 kcal v 10 g
Pekanové ořechy - 289 kJ/69 kcal v 10 g
Brusinky - 130 kJ/31 kcal v 10 g
Lupínky z hořké čokolády - 224 kJ/53 kcal v 10 g
Kešú - 250 kJ/60 kcal v 10 g
Angrešt - 44 kJ/10 kcal v 10 g

CO JE TO LYOFILIZACE?

Jedná se o metodu sušení vlhkých materiálů včetně potravin mrazem. Sušená surovina si tak zachová svou původní texturu a aroma. Tento způsob sušení se používá u kávy, mléka, masa, zeleniny nebo ovoce.

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA MÍCHÁNÍ MÜSLI:

* Jedna porce müsli pro dospělého člověka se pohybuje okolo 50 g.

* Dětem dle věku míchejte porci mezi 30 a 50 g.

* Suroviny vybírejte v jejich přírodní podobě.

* Cereální základ by měl tvořit 1/2, zbytek ovoce, ořechy apod.

* Vyhýbejte se doslazeným cereáliím, raději použijte sušené nebo čerstvé ovoce.

* Nezapomínejte kombinovat sacharidy se zdrav ými tuky, jako jsou semínka nebo ořechy.

* Bílý jogurt nebo zakysaný mléčný nápoj doplní bílkoviny.

* Vyšší příjem vlákniny je třeba dostatečně zapít.

14.12.2011 8:56 | Jana Vašáková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.