ZPĚT

Kolik to má kalorií aneb těstoviny na 8 způsobů

Italskou kuchyni lze popsat třemi slovy – rychlá, čerstvá a jednoduchá. Nemusíte si za každou cenu odpírat těstoviny, stačí, když je budete vařit na způsob „al dente“ a připravovat je s kvalitními surovinami.

ŠPAGETY S BAZALKOVÝM PESTEM

(1 porce – 1463 kJ/350 kcal)

150 g vařených špaget, bazalka, 1 stroužek česneku, 5 g piniových oříšků, 1 lžíce olivového oleje, 10 g najemno nastrouhaného parmazánu, sůl a mletý pepř

TAGLIATELLE ALLA PUTTANESCA

(1 porce – 1438 kJ/344 kcal)

150 g vařených tagliatelle, 100 g cherry rajčátek, 100 g ančoviček, 1 stroužek česneku, 10 g oliv, chilli paprička, šťáva z citronu, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a hladkolistá petrželka

PENNE ARRABBIATA

(1 porce – 1240 kJ/296 kcal)

150 g vařených penne, 100 g cherry rajčátek, 10 g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl a bazalka

TAGLIATELLE ALLA CARBONARA

(1 porce – 1394 kJ/333 kcal)

100 g vařených tagliatelle, 30 g pancetty, 10 g parmazánu, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl a pepř

ŠPAGETY AGLIO E OLIO

(1 porce – 1321 kJ/316 kcal)

150 g vařených špaget, 1 stroužek česneku, chilli paprička, 10 g parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, sůl a hladkolistá petrželka

MAŠLIČKY CON ZUCCHINE E GAMBERETTI

(1 porce – 1377 kJ/329 kcal)

150 g vařených mašliček, 50 g krevet, 100 g cukety, 1 stroužek česneku, chilli paprička, 1 lžíce olivového oleje, sůl a hladkolistá petrželka

PENNE QUATTRO FORMAGGI

(1 porce – 1447 kJ/346 kcal)

100 g vařených penne, 40 g sýrů (brie, gorgonzola, ementál a parmazán), 10 ml mléka a 1 žloutek

MAŠLIČKY ALLA BOLOGNESE

(1 porce – 1503 kJ/359 kcal)

100 g vařených mašliček, 100 g mletého hovězího masa, 100 g rajčat, 50 g mrkve, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř a oregano

27.6.2012 8:47 | JANA VAŠÁKOVÁ

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.