ZPĚT

Tvarohový koláč

Recept pro vaše chutě..

Ingredience:

(na jeden kousek cca 280 kcal) na těsto:

150 g rozpuštěného másla

100 g medu

250 g tvarohu s 20 % tuku

nastrouhaná kůra očištěného citronu

1 žloutek

mořská sůl

1 balíček prášku do pečiva

350 g hladké pšeničné mouky

máslo na vymazání plechu

na krém:
70 g rozinek 150 ml smetany 1 balíček vanilkového pudingového prášku 100 g ovocného cukru 500 g tvarohu s 20 % tuku nastrouhaná kůra očištěného citronu 2 žloutky Příprava

Na těsto promícháme tekuté máslo s tvarohem a medem na hladký krém, přidáme citronovou kůru, špetku mořské soli, vše dobře promícháme.

Prášek do pečiva smícháme s moukou a postupně vmícháme do tvarohové hmoty. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Troubu předehřejeme na 160 °C.

Krém: rozinky polijeme vařící vodou, necháme krátce bobtnat a poté scedíme.

Zatím smícháme smetanu s 350 ml vody. Z toho odebereme 100 ml a hladce promícháme s pudingovým práškem a cukrem.

Zbylou smetanovou směs rozehřejeme ve velkém hrnci a rozmíchaný pudingový prášek do ní zašleháme metlou. Vše za stálého míchání krátce povaříme, až puding zhoustne.

Tvaroh smícháme s pudingem, okapané rozinky, citronovou kůru a žloutek vmícháme do pudingového tvarohu a ještě jednou krátce povaříme.

Krém nalijeme na těsto a hřbetem namočené lžíce uhladíme. Koláč pečeme 35-40 minut při střední teplotě.

14.5.2009 15:20 |

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.