ZPĚT

Giada de Laurentiis miluje jídlo i vaření

Lásku k jídlu a vaření získala již jako malá holčička. Díky ní se stala uznávanou kulinární odbornicí a získala si srdce celé Ameriky.

Narodila se v Římě do typické velké italské rodiny, kde jídlo tvořilo středobod veškerého dění. Jejím dědečkem byl známý filmový producent Dino De Laurent, který ji učil připravovat mnoho rodinných receptů a zasvětil ji do tajů gurmánské kuchyně.

Svoje první kuchařské výtvory pak servírovala právě jeho přátelům a hercům, kteří se u nich doma často scházeli. Vášeň pro vaření Giadu již nepustila, a tak se ihned po střední škole vydala do Francie, kde v Paříži absolvovala trénink v prestižní restauraci Le Cordon Blue. Později se odstěhovala za svým manželem do Los Angeles, kde žije dodnes.

DVAKRÁT DENNĚ V TELEVIZI

Tvrdí se, že Amerika je zemí neomezených možností a u Giady se to potvrdilo stoprocentně. Již dva roky po usazení v LA se představila jako šéfkuchařka na populárním kanálu Food Network. V její kuchařské show „Everyday Italian“ předvádí, jak připravit rychle zdravá a skvělá jídla vycházející z tradiční italské kuchyně. Úspěch dokládá již jen fakt, že se show vysílá dvanáctkrát týdně. Kromě toho několikrát týdně vystupuje v pořadu, který nabízí pohled do zákulisí přípravy svatebních hostin a velkých party. Mimoto píše kuchařské knížky, spolupracuje s několika odbornými časopisy a plánuje otevřít vlastní italskou restauraci. „Jižanský temperament se u mě projevuje především neustálou aktivitou a novými nápady,“ říká Giada.

ČOKOLÁDU KAŽDÝ DEN

Asi každého napadne, jak je možné, že i když se celý den točí kolem delikates a skvělého jídla má dokonale štíhlou postavu a ani gram tuku navíc. „Na stejnou otázku se mne ptají téměř všichni a já odpovídám všem stejně: genetika, malé porce a čerstvé ingredience. Kdybyste viděli moji matku na fotografii, zjistili byste, že je také velmi drobná. Takže musím poděkovat spíše jí, za dobré geny i za to, že mne vždy vedla k tomu, abych se nepřejídala a jedla pestře. Navíc, nikdy si nesedám k velkému talíři s horou jídla, ani nemusím dojídat vše do posledního drobečku. Snažím se jíst spíše malá jídla po celý den. Ano, samozřejmě že miluji čokoládu a nedovedu si bez ní představit jediný den, ale vždy jen kousíček,“ dodává ke svému stravování Giada.

VAŘENÍ JE ZÁPŘAH NA NOHY

Kalifornie je zemí slunce a moře, a právě proto si ji Giada vybrala jako svůj nový domov. „Ráda běhám za východu slunce na pláži, a pokud nemám hned dopoledne natáčení, zůstávám tam i na lekce sunrise jógy. Běh mne nabudí a dodá energii, jóga zase zklidní moji mysl, takže se pak lépe soustředím na práci,“ popisuje svoji pravidelnou aktivitu. Během dne u vaření hodně stojí na nohou, takže ji večer pořádně bolí a trochu i otékají. „Proti tomu se snažím bojovat večerní půlhodinkou plavání, a když je úplně nejhůř, tak si zkrátka položím nohy na stůl a aspoň půl hodiny relaxuji. Pomáhají mi také chladivé zábaly, které mi po opravdu náročném dni přikládá můj milovaný manžel.“v —-

VYCHYTÁVKY ITALSKÉ KUCHYNĚ

Co vám nesmí chybět ve spíži, když se chystáte vařit „poitalsku“? Olivový olej extra virgin, čerstvý česnek, různé druhy těstovin, italský tuňák v konzervě, omáčka marinara, sušené bylinky, cibule, italské červené víno, olivy a ocet balsamico.

Víte, že… kromě italské kuchyně si Giada potrpí na japonská jídla? Jsou velmi jednoduchá, připravená z ně kolika málo surovin, lehce stravitelná, ale chutnají naprosto výtečně?

30.6.2008 22:15 | Pavla Maříková

NAHORU

Přečtením článku spálíte: Vaše váha: kg

nápověda

Pro komentování článku je nutné být zaregistrován a přihlášen.

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pro přesnější výpočet si prosím nastavte výši své váhy. Výpočet je samozřejmě nutné brát s určitou rezervou, protože každý má jiný metabolismus.