Fragrantní vývar
Vše svaříme a držíme na mírném varu v otevřeném hrnci 25 až 30 minut. Pak přecedíme, tuhé části vyhodíme. Používáme na… více o Fragrantní vývar
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme… více o Zapečené brambory se smetanou
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky,… více o Tartiflette: Francouzská specialita z Alp
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s… více o Nákyp s povidly a ořechy
Na oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou plec a osmahneme, dokud se maso… více o Vepřový guláš
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a… více o Kanadský králík
V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou… více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
Nachystáme si zálivku smícháním jogurtu, zakysané smetany, utřeného česneku, soli a špetky pepře. Brambory uvaříme,… více o Letní salát s bramborami