Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet. Plátky… více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před… více o Kuře se sýrem
Rýži několkrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme… více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy… více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Oloupané brambory nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na kroužky, kuřecí maso na kostičky. Menší zapékací misku… více o Brambory zapečené s kuřecím masem
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. … více o Rösti – smažená nebo pečená příloha
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky,… více o Tartiflette: Francouzská specialita z Alp