Adamovy kuličky (sekaná)

2.9

hodnoceno: 21
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks čerstvé žampiony
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek 1–2
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • strouhanka čerstvá, na zahuštění
    • pepř mletý
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská
    • 3
      ks nakládané okurky 2–3
    • 500
      g mleté maso - míchané

Postup přípravy receptu

  • Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně nakrájené slaniny. Vše dobře promícháme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu a vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku. Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
  • Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Můžeme podávat i jako chuťovku s čerstvým pečivem.
  • Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: