All exclusive s jahodami

3.2

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto na korpus
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 110
      g polohrubá mouka
  • Vyšlehané těsto na korpus
    • 1
      dl mléko
    • 30
      g moučkový cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 30
      g kakao
  • Krém
    • 250
      ml mléko
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      žloutek
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 250
      g tvaroh ve vaničce
  • Na ozdobení
    • 500
      g jahody
    • želatina čirá (nemusí být)
    • tuk

Postup přípravy receptu

  • V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a opatrně ho vmícháme do směsi. Vše vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
  • Z 50 g mouky, 1 dl mléka, 30 g cukru a 30 g kakaa vyšleháme těsto a mřížkovaně vléváme do směsi ve formě.
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 60 minut při 180 °C.
  • Ve 250 ml mléka uvaříme pudink dle návodu a necháme vychladnout. Utřeme tvaroh se žloutkem, 3 vanilkovými cukry a 30 g cukru. Poté vmícháme pudink. Korpus rozřízneme napůl a lehce pomažeme směsí. Většinu směsi namažeme navrch (část si ještě necháme na dozdobení). Do krému jemně vtlačíme jahody. Nakonec si dáme zbytek pudinkovo-tvarohové směsi do sáčku a stříkáme do mezer mezi jahodami. Kdo má rád, může zalít čirým želé.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: