Americký řízek

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: 25 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • brambory
    • sůl
    • tvrdý sýr
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • olej
    • broskvový kompot
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané s řádně vydrhnutou slupkou) a promícháme s trochou oleje.
  • Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
  • Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a teprve pak upečeme (asi 25 minut).
  • Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: