Ananasová čína

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • pórek
    • mrkev
    • pepř mletý
    • kečup - jemný
    • tymián
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka
    • paprika
    • rozmarýn
    • citronová šťáva
    • vepřové maso (nejlépe svíčka, může být i kuřecí)
    • med
    • ananas (kompotovaný, nejlépe kostičky)
    • hořčice (může být i kremžská)
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky.
  • Podáváme nejlépe s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: