Apfelstrudel

3.19

hodnoceno: 16
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 220
      g hrubá mouka
    • 100
      ml teplá voda Cca
  • Náplň
    • cukr krystal
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 125
      g rama
    • hrozinky
    • skořice - mletá
    • 1
      miska jablka Velká
  • Na potření
    • rama

Postup přípravy receptu

  • Smíchám mouku s vejcem a teplou vodou a hnětám 20 min. Přikryju a nechám 20 min odstát.
  • Oloupu jablka a nastrouhám na plátky a nachystám strouhanku, ramu, hrozinky, cukr a skořici.
  • Na stůl dám starý ubrus a posypu moukou. Zpracuji těsto a začnu ho roztahovat na stole.
  • Na celé roztažené těsto nasypu jablka, strouhanku s ramou, hrozinky, skořici a cukr. Těsto zabalím pomocí ubrusu a otřu ho moukou. Těsto přemístím na vymazaný plech.
  • Troubu zapnu na 150 stupňů a peču 30 min. (Bez předehřátí)
  • Poté plech vytáhnu a potřu rozpustěnou Ramou.
  • Vrátím plech do trouby a peču dalších 30 min.
Zařazení: Moučníky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: