Babské kuře

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks brambory 5–6 větších
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko nebo voda
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 3
      ks houska případně rohlíky
    • 150
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

  • Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Potom je promícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a dvěma vejci. Vznikne nám bramborákové těsto (bez mouky).
  • V druhé míse pokropíme na kousky pokrájené housky mlékem, nebo vodou. Na pánev dáme trochu sádla a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se dvěma vejci, přidáme vegetu a vmícháme osmaženou slaninu s cibulí.
  • Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj promíchanou směs. Kuře rozpůlíme a osolíme. Vložíme jej do směsi na pekáč kůží dolů, trošku ho přitlačíme (dosáhneme toho, že si kuře vytvoří jakési „hnízdečko“). Přikryjeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme dokřupava.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: