Barevná rýže se slaninou a žampiony

2.73

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g anglická slanina
    • 200
      g dlouhozrnná rýže
    • 500
      g nákládané žampiony
    • 125
      ml červené víno
    • 1
      plechovka hovězí omáčka (Sáček)
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  • Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody s rozpuštěnou omáčkou. Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila. Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky. Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu dáme žampionovou směs.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: