Bavorské vepřové koleno s pivní krustou

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 0,2
      l voda
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžička kmín
    • 0,5
      l pivo
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks vepřové koleno
    • 1
      špetka jalovec
    • 0,2
      l vepřový vývar
    • 2
      lžička instantní jíška

Postup přípravy receptu

  • Koleno omyjeme, vysušíme a kůži nakrojíme do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřeme kmín, sůl a pepř.
  • Koleno vložíme do pekáče, přelijeme vroucí vodou a přidáme jalovec.
  • Troubu předehřejeme na 200 °C a koleno pečeme 2–2,5 hodiny, často přeléváme pivem. Kůže musí být křupavě hnědá.
  • Maso vyjmeme a necháme v teple. Výpek přelijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme mletou paprikou, eventuálně zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: