Bigos

3

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 200
      g sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • 400
      g hovězí maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 4
      ks bobkový list
    • sušené houby
    • 750
      g kysané zelí
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      g vepřové maso
    • 150
      g škvarky
    • 1
      ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  • Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu.
  • Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: