Bílý šťovíkový boršč

3

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 700
      g brambory
    • sůl
    • 2,5
      l voda
    • hladká mouka
    • ocet
    • 3
      ks vejce rozšlehaná
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      hrst šťovík

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové, přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1–2 lžíce hladké mouky (rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme 5–7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: