Boloňská omáčka

5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 400
      g rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • masox
    • pepř mletý
    • 0,5
      svazek petrželka
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      špetka oregáno
    • 0,5
      sklenice červené víno
    • 100
      g uzený bůček
    • 1
      ks řapíkatý celer lodyha
    • 2
      lžíce rajský protlak 1-2

Postup přípravy receptu

  • Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: