3.09
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu.… více o Marokánky od Evy
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku, česnek a nastrouhanou mrkev nahrubo. Přidáme mleté maso a osolíme.… více o Boloňské špagety od Verunky
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,… více o Boloňské špagety po anglicku
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé… více o Béleše
Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáte troubě na… více o A co starý chleba?
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a také opepříme. Vejce rozšleháme a poté zředíme vodou. Maso obalíme v mouce, potom ve… více o Řízky v cornflakes
Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky… více o Bulharské kuře
Bílý jogurt, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Ve druhé míse vyšleháme smetanu ke šlehání. Tuhou šlehačku… více o Nepečené mlsání
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do… více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Telecí ragú 1. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek 2. Restujeme do hnědé barvy. 3. V… více o Telecí ragú na víně, s bramborovým pyré a se zeleninou
Na hlubokém plechu promícháme a rovnoměrně zakapeme Salkem, pražíme dozlatova a musíme často míchat, ať se nám vločky… více o Müsli ořechové
Rýži uvařte podle návodu. Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší… více o Játra na víně s rýží
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi… více o Banánové řezy s vanilkovým krémem
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom… více o Palačinky zapečené se smetanou