2.77
Postup na piškot: všechny suroviny smícháme dohladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy. Postup na krém: želatinu… více o Tvarohový dort Míša
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50 g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se… více o Čokoládovo-tvarohový dort
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš… více o Nepečený tvarohový dort
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Zpracujeme na vále v těsto, necháme hodinu odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme malá kolečka. Upečeme a necháme… více o Ořechová kolečka se zavařeninou
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s… více o Jednoduchá krabí pomazánka
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo… více o Marmeláda z bezinek a jablek
Utřeme máslo,přidáme cukr a žloutky a znovu třeme. Potom přidáme 1/2 mouky a šlehačku. Do zbylé 1/2 mouky zamícháme… více o Mramorová bábovka z babiččina sešitku
**Ořechové těsto:** Žloutky, cukr a heru utřeme, přidáme mleté ořechy, mouku, prášek do pečiva, kakao, přidáme trochu… více o Hvězdný dort
Do mísy dáme 2 lžíce hladké mouky, cukr, na to rozmělníme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Necháme stát zhruba 10… více o Švestkové buchty
Srnčí maso protkneme špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme (orestujeme) na tuku. Kořenovou zeleninu… více o Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami
V malé misce smícháme ocet, hořčici a šalotku. Velmi pomalu přiléváme olej a šleháme, až se spojí v emulzi. Osolíme a… více o Vinaigrette
**Obr. 1** Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu… více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, podle návodu. Potom je slijeme, propláchneme studenou vodou… více o Nákyp z těstovin
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a… více o Nádivka se sýrem
Vše zpracovat a dát ztuhnout do mrazáku,ale napřed napůlit. Půlku zmrazeného těsta nastrouháme na NEVYMAŠTĚNOU,ALE… více o Smažená tvarohová buchta