Brambory plněné ementálem a uzeným masem

2.76

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1500
      g brambory
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks ředkvička
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      hrst petrželka
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • 150
      g ementál
    • 200
      g uzené maso - vařené na kostičky
    • salát lollo biondo
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme dvě třetiny nastrouhaného ementálu, uzené maso a rozmačkanou vnitřní část brambor. Do směsi přilijeme smetanu, osolíme, ochutíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Poté naplníme vydlabané půlky brambor. Posypeme zbývajícím nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
  • Zapékáme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut. Rozdělíme na porce a na talířích ozdobíme ředkvičkami na plátky a listy salátu.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: