Bretaňské fazole

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 25
      g sádlo
    • 15
      g hladká mouka
    • petržel
    • 0,3
      kostka masox
    • pepř mletý
    • 200
      g fazole
    • 1,5
      lžíce rajský protlak nebo 2,5 lžíce kečupu

Postup přípravy receptu

  • Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, ve kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme.
  • Vzniklou, ne příliš hustou, omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme. Vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme projít varem. Jednotlivé porce posypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: