Banánová buchta Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány. Přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici,… více o Banánová buchta
Banánová buchta Všechny přísady spolu utřeme nebo rozmícháme v robotu. Vymažeme a vysypeme si plech a směs do něj vylijeme. Pečeme cca… více o Banánová buchta
Blumová buchta Mouku, cukr, prášek do pečiva smícháme v misce. Přidáme mléko, vejce, olej, vanilkový cukr a dobře promícháme. Těsto… více o Blumová buchta
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto… Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek… Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování… Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Kuřecí prsíčka po florentinsku Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a… více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Chrousti Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím… více o Chrousti
Tvarůžková pěna Tvarůžky rozstrouháme nebo rozmixujeme, přidáme tuk, mléko a tvaroh. Vše dobře promícháme, přidáme jemně nasekanou… více o Tvarůžková pěna
Houskový knedlík pro nejisté… Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý. více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Kuře Liberto Maso na nudličky. Posypat solí, cukrem, solamylem, přidat česnek a prudce opečeme. Přidáme zelí na nudličky. Podlijeme… více o Kuře Liberto
Těsto na bagetky, housky apod. Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené… více o Těsto na bagetky, housky apod.
Marcipán ze sušeného mléka Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Kuřecí stehna pečená na zelí Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče. Kuřecí stehna dobře omyjte,… více o Kuřecí stehna pečená na zelí
Vyprošťovací česnečka Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox,… více o Vyprošťovací česnečka
Křupavé vafle Suroviny smícháme. Jako poslední přidáme mouku smíchanou kypřícím práškem. více o Křupavé vafle
Bavorský salát Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená… více o Bavorský salát
Bramborové knedlíky plněné uzeným Uzené maso nakrájíme na 6plátku a povaříme na 10minut ve vroucí vodě... Oloupeme brambory a necháme je vařit. Pak je… více o Bramborové knedlíky plněné uzeným