Buchty „Hanka“

2.64

hodnoceno: 11
Příprava: 120 minut
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg hladká mouka
    • 5
      ks žloutek
    • 1
      špetka hřebíček
    • 10
      g droždí
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      ks citronová kůra z jednoho citronu
    • 400
      ml mléko plnotučné
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Kvásek – do misky dáme trochu vlahého mléka, lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu hladké mouky. Necháme na teplém místě vykynout cca 20–30 minut.
  • Do mísy dáme prosetou mouku, cukr, sůl, koření, citronovou kůru a vše promícháme nasucho.
  • Přidáme rozpuštěné (změklé) máslo, žloutky, vlahé mléko a kvásek.
  • Zaděláme těsto – propracováváme až do momentu, kdy se již nelepí na stěnu mísy. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  • Vykynuté těsto na válu rozdělíme do hromádek, do každé dáme náplň (tvarohová, povidlová, maková, ořechová apod.), dobře uzavřeme a sázíme do pekáče s rozpuštěným sádlem. Poté opět přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • Pečeme v troubě při teplotě 190 stupňů asi 20–30 minut.
  • Po upečení vyklopíme na prkénko. Buchty pocukrujeme a můžeme podávat. Podávají se otočené spodkem nahoru.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: