Bylinková bageta

2.75

hodnoceno: 20
Příprava: 20 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g máslo
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek podle chuti
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1
      ks bageta
    • bazalka
    • sýr uzený, eidam – dle chuti

Postup přípravy receptu

  • Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat nějaké sušené, například petrželku. Vše utřeme dohladka.
  • Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro naskrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
  • Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máme rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte i nějakou šunku, ideálně uzenou.
  • Po dopečení bagetu můžeme rozkrájet a podávat.
  • Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: