Candát s asijským pestem

3

hodnoceno: 4
Příprava: 35 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 250
      g mrkev
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka (nejlépe thajská)
    • sojová omáčka
    • zázvor (malý kousek)
    • 200
      g cukrový hrášek (lusky)
    • 50
      ml zeleninový vývar
    • 400
      g candát (filety)
    • 3
      lžíce sezamový olej
    • 100
      g sójové klíčky
    • 50
      g solené arašídy
    • 2
      lžíce rýžový ocet

Postup přípravy receptu

  • Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
  • ----
  • =====Know-how=====
  • Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: