Cannelloni se špenátem

3.05

hodnoceno: 20
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek 1–2
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 800
      g špenát nebo 450 g mraženého
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g parmazán
    • muškátový oříšek
  • Rajčatová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 700
      g rajčata nebo velká plechovka loupaných rajčat
    • 2
      stroužek česnek
  • Bílá omáčka
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,5
      l mléko

Postup přípravy receptu

  • Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
  • Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
  • Rajčatová omáčka: Spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
  • Bílá omáčka: Mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
  • Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35–40 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: