Česnekové jednohubky Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr smícháme v misce dohromady. Přidáme lisovaný česnek, špetku soli, pepře a vše… více o Česnekové jednohubky
Česnekové kuře Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku… více o Česnekové kuře
Česnekové kapsy Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků Vánoční pečení se neobejde bez zbylých bílků. Co s nimi? Pokud jste už část využili do polevy… Celý článek
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi… Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva… Celý článek
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové… Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty,… Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Kuřecí prsíčka po florentinsku Řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme kostičky šalotky, přilijeme vívo a vývar, vmícháme petrželku a… více o Kuřecí prsíčka po florentinsku
Čatní z jablek Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit.… více o Čatní z jablek
Těstoviny s růžovozelenou omáčkou … Na másle nebo oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený na plátky. Přidáme špěnát, rozpustíme a podusíme. Přidáme… více o Těstoviny s růžovozelenou omáčkou (špenátovou)
Vyběhlík Z mléka, vajec, mouky a soli uděláme těsto podobné palačinkovému. V troubě rozpálíme ve větším pekáči máslo a do… více o Vyběhlík
Jahodový koktejl pro každého vemte jahody (kompost) tu jahodovou štavu odeberte a dejte zatim na stranu vemte jahody dejte je do mixéru chvíli… více o Jahodový koktejl pro každého
Pečené brambory se sýrovou omáčkou Oloupané, pokrájené brambory dáme zapéct do trouby, na pomaštěný plech, aby se vytvořila nahnědlá kůrčička. Před… více o Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Pravý ukrajinský boršč Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
Harlekýn Žloutky smícháme s cukrem, p. moukou,kypřícím práškem,olejem a s kakaem. Přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto… více o Harlekýn
Caesar salát s kuřecím masem Příprava salátu: Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál.… více o Caesar salát s kuřecím masem
Koblížky s náplní klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program "příprava těsta" a… více o Koblížky s náplní
Paprikové lodičky Papriky podélně rozřízneme, vydlabeme, plníme připravenou směsí sekané, jak jsme zvyklí. Cibuli nakrájíme na kolečka… více o Paprikové lodičky
Gnocchi s česnekem, špenátem a… Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou,… více o Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem