Cheesecake s borůvkovou omáčkou

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) např. Solamyl do bábovky
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 2,5
      kostka netučný tvaroh vanička 625 g
    • 3
      lžíce med
    • 3
      kelímek jogurt kelímek 450 g
    • borůvky
    • 250
      g celozrnné sušenky např. oříškové či máslové

Postup přípravy receptu

  • Suroviny na těsto jsou v množství na formu o průměru 24 cm.
  • Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu, nejen spodek, ale i něco málo po stranách.
  • Dáme péct na 180 °C na 10 minut.
  • Mezitím začneme tvořit náplň. Ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i bramborový škrob.
  • Náplň nalijeme na korpus, který by mezitím už měl být hotový. Dřív než celý dort dáme péct, nesmíme zapomenout dát do trouby na mřížku pod cheesecake také pekáček s horkou vodou, kvůli správné konzistenci. Druhá varianta je dort do pekáčku s horkou vodou ponořit, ale ta je kvůli propustnosti forem poměrně nebezpečná, proto bych v tomto případě doporučovala použít alespoň alobal k utěsnění. Dáme dort péct na necelých 15 minut na 180 °C.
  • Následně stupně snížíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 60 minut.
  • Po vyjmutí by se měl náš nepravý cheesecake sulcovitě třást a nebýt propečen. Sám se potom dodělá během chladnutí. Dort necháme vychladnout a následně vložíme na pár hodin do ledničky, aby hezky zatuhl. Až ho budete chtít vyndat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám nepotrhá.
  • Jelikož ke každému cheesecaku patří také ovoce, vytvořila jsem ještě borůvkovou zálivku. Stačí vámi zvolené ovoce vhodit do kastrůlku, přidat med, trošku vody, rozehřát a je hotovo!
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: