3.11
Starý chleba namočíme přes noc, pak vymačkáme vodu, dáme do mísy a se zbylými přísadami uděláme těsto jako na… více o Chlebové placky
Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí… více o Dalamánky z chlebové mouky
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Rýži uvaříme. Na rozpálený olivový olej přidáme na proužky nakrájený pórek, krátce restujeme a přidáme rýži. Rajčata… více o barevná rýže II.
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2-3 min., přidáme čokoládovou hmotu… více o Čokoládové Brownies
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při… více o Povidlový perník
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme.… více o Mandlové rohlíčky
Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso… více o Jednoduché boloňské špagety
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci… více o Domácí nudle do polévky
Smícháme jogurt a smetanu, osladíme vanilkovým cukrem, můžeme přidat i obyčejný cukr podle chuti. Do nádoby … více o Nepečený dort s jahodami a pudinkovou polevou
Pstruhy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme je citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a… více o Pstruh duhový v anglické slanině
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně… více o Honzíkovo kuřecí s medem
Postup je velmi jednoduchý. Na menší kousky si nakrájíme čínského zelí, cherry rajčátka, okurek a tvrdý sýr. To vše… více o Jednoduchý salát s lehkými rýžovými chlebíčky
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený… více o Česneková polévka IV.