Chlebový knedlík bez vajec

3

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce sůl
    • voda
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      ks chleba

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať. Promícháme a přiléváme dle potřeby vlažnou vodu a vypracováváme, nejlépe elektrickým hnětačem tak dlouho, až máme vláčné nelepivé těsto. Ne příliš husté, protože nakonec vpracujeme na kostičky nakrájený chleba.
  • Vytvoříme 6 knedlíků, obalíme je v mouce a dáváme do vroucí osolené vody. Knedlíky nesmí být tvrdé uhňahňané, ale hezky měkké, než je vložíme do vody. Vaříme 25 minut. Hotový knedlík krájíme na plátky nití, je krásně nadýchaný a nesrazí se, jako když ho krájíme nožem.
  • Poznámka: kdo si přidá do knedlíků kurkumu, má knedlík jako z domácích vajec a když dáte zelené natě je knedlík krásně barevný. Je možno experimentovat dle toho, k čemu knedlík děláme. Např. ke koprové omáčce přidávám do knedlíku nať z kopru, ke guláši přidávám červenou papriku a pepř atp.
Zařazení: Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: