Cibulačka z Provence

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • 1
      dl červené víno
    • 0,5
      lžička provensálské bylinky
    • 50
      g sýr tavený

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Přivedeme k varu a dusíme, až je voda vydušená. Zaprášíme lehce moukou a podlijeme vývarem. Přidáme červené víno, sůl a provensálské koření. Povaříme asi 10 minut. Pak dáme do polévky rozvařit tavený sýr nakrájený na menší kousky. Pomůžeme si rozšleháním metlou. Vejce rozšleháme vidličkou a vlijeme do vroucí polévky. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
  • Rohlíky nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a utřeme s máslem. Touto směsí lehce potíráme kolečka rohlíků po obou stranách. Rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme do středně vyhřáté trouby opéct dozlatova. Na talíři použijeme tousty jako vložku a dozdobíme sekanou petrželkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: