Cibulová polévka

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule
    • 2
      lžíce slunečnicový olej nebo olivový olej
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 940
      ml hovězí vývar
    • 4
      plátek bílé pečivo
    • 60
      g sýr

Postup přípravy receptu

  • Cibule oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpáláme olej s máslem. Hrnec by neměl být příliš široký, aby cibule byla v silné vrstvě.
  • Za stálého míchání smažíme několik minut, poté snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 45–⁠60 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, mícháme často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou –⁠ a to je třeba hlídat, aby se nepřipalovaly.
  • Když jsou cibule výrazně mahagonově hnědé, přilijeme vývar, osolíme, opepříme. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
  • Plátky toustového chleba rozkrojíme na 4 díly, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Do talíře s polévkou přidáme zapečený chleba.
  • Vypadá to možná složitě, ale nemusí se u toho pořád stát a je to fakt moc veliká dobrota.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: