Cibulovo-česnekové plátky

4

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 600
      g hovězí maso :zadní, přední, kližka... nebo vepřová plec krkovice nebo kýta
    • sůl a pepř
    • drcený kmín na špičku lžičky
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • olej
    • 3
      ks cibule dle velikosti 2 -
    • 1
      ks česnek - palička
    • 800
      ml vývar cca
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  • Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje, pokrájenou cibulí smažíme dosklovata, pak přidáme polovinou hrubě nasekaného česneku vše osmažíme dozlatova. Přidáme z obou stran osmažit připravené plátky masa. Pak k masu dáme zbylý nasekaný česnek, ochutíme kmínem, pepřem a solí, vše zalijeme vývarem a dusíme za občasného promíchání a podlití dle potřeby pod poklicí doměkka. V malém množství studené vody nebo vývaru rozmícháme cca 2-3 lžíce mouky, kterou omáčku zahustíme dle potřeby a vše ještě krátce provaříme.
  • Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami, dozdobíme tenkými plátky cibule a česneku.
  • Jako obměnu můžeme do omáčky přidat čerstvé nebo sušené houby nebo zázvor.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: