Cikánský řízek

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g slanina prorostlá
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 100
      g žampiony
    • 4
      vepřové kotlety
    • 2
      ks pálivá paprika
    • 2
      ks zelená paprika
    • 0,1
      l vepřový vývar 1/8

Postup přípravy receptu

  • Maso obalíme ve směsi koření a mouky.
  • Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli, přidáme kečup, bílé víno, vývar a smetanu.
  • Zpět vložíme řízky se slaninou a dusíme při nízké teplotě, občas obrátíme. Papriku nakrájíme na nudličky, houby na plátky, rozložíme na řízky a společně dusíme posledních deset minut před podáváním. Na závěr dochutíme.
  • Jako přílohu můžeme podávat brambory. Například takto upravené: napůl uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, rozčtvrtíme, dáme do rozpáleného oleje a osmažíme.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: