2.85
Očištěné žampiony pokrájíme na hrubší kousky. Oloupané na kostky nakrájené brambory pečeme v pekáči na sádle v troubě.… více o Brambory se žampiony Marie Woodhamsové
Do kastrolu dáme rajčatovou šťávu (i z konzervy) nebo protlak a zředíme vodou, případně přidáme trochu kečupu. Přidáme… více o Rajská polévka Marie Woodhamsové
Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vodou a… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Pečení perníkových chaloupek patří k nejkouzelnějším vánočním tradicím. Američanka Natalie… Celý článek
Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý… Celý článek
Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako… Celý článek
Chuť i vůně perníčků k Vánocům neodmyslitelně patří. A kdo chce jít ještě dál, pustí se do… Celý článek
Propláchnutou rýži rozvaříme ve vodě i s nakrájeným jablkem. Pak osladíme a vyšleháme s tvarohem. více o Rýžová kaše s jablky a tvarohem pro děti
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh… více o Závin a la Airan
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a… více o Gratinované brambory
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme… více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad… více o Chlebový salát Panzanella
Nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut, podle návodu. Potom je slijeme, propláchneme studenou vodou… více o Nákyp z těstovin
Naporcujeme si kuře tak aby sme ani trošičku neplýtvali. Kosti co nám zbyli a maso na hrudi mužeme použít na vývar.… více o Dušené kuřátko
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme.… více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a… více o Dřevorubecký kastrůlek
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho… více o Skládané koláče
Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme… více o Toasty delikates